Ontmoet de partner: ENGIE

Ontmoet de partner: ENGIE

Kristiaan Blokzijl – Manager Vastgoed en Healthcare

Deze blog is onderdeel van een reeks. In deze reeks zullen de partners van de Healthy Workplace worden voorgesteld en lichten zij hun motivatie om bij te dragen aan de HWP toe. De eerste keer is het de beurt aan ENGIE. Voor deze blog is Kristiaan Blokzijl geïnterviewd en hij vertelt over de gedachtegang achter het toetreden tot dit initiatief.

 

Wie is ENGIE en wat doet zij eigenlijk? ENGIE is heel veelzijdig, vertelt Kristiaan Blokzijl. Wij produceren en leveren energie aan zakelijke klanten en consumenten, maar we zitten ook in de technische dienstverlening. We doen bijvoorbeeld het technisch onderhoud bij scholen en kantoren, onder andere bij de partners Menzis en Hanzehogeschool. Deze veelzijdigheid biedt een hoop kansen op het vlak van verduurzaming, maar ook bij initiatieven zoals deze.

Waarom is ENGIE partner van de HWP? Veel van onze klanten hebben kantoren en werkplekken voor kenniswerkers. Wij proberen altijd de beste oplossing te bieden voor onze klanten, maar beseffen ons dat we niet alles weten. Deze IWP biedt een mooie kans om te onderzoeken welke factoren leiden tot een perfecte werkplek waar de omstandigheden optimaal zijn voor goede prestaties van de werknemers.

Wat hoopt ENGIE te bereiken met deze HWP? Uiteindelijk zoeken we naar producten of diensten die we kunnen bieden aan onze klanten. We hopen dat we hiermee een stuk toegevoegde waarde ontwikkelen, waarmee we wat extra kunnen bieden. Wij denken dat het binnenklimaat een grote invloed heeft op het welbevinden van medewerkers en verwachten in de wisselwerking tussen klimaat(beïnvloeding)en gedragsbeïnvloeding interessante resultaten te kunnen bereiken.

Waar zien jullie de meeste potentie in deze HWP? Wij zien vooral veel kansen in het verbeteren van het klimaat en de lichtintensiteit rondom de werkplek. Ook denk ik dat de kans groot is dat juist de combinatie van factoren (licht, geluid, sfeer, klimaat, beweging, ergonomische werkplek) voor het verschil gaat zorgen en dat daar ‘het ei van Columbus’ ligt voor de IWP.

 

Wie is Kristiaan?
Kristiaan Blokzijl is van oorsprong planoloog en werkt inmiddels al een aantal jaren voor ENGIE in de functie van manager Vastgoed en Healthcare. Hij zit in de stuurgroep van de IWP en is vanaf de eerste gesprekken betrokken geweest bij de opzet van de Healthy Workplace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *