Meld je aan voor het Healthy Workplace Symposium!

Het Healthy Workplace Symposium

De innovatiewerkplaats Healthy Workplace opent op 30 november haar ‘deuren’. De eerste onderzoeksresultaten worden verwacht en kunt u het Living lab bekijken, ervaren, en experimenteren. Daarnaast komen er interessante sprekers als Gerard Kemkers en Elizabeth Nelson. De voornaamste reden voor dit symposium is om gelijkgestemden te ontmoeten en kennis op te doen van de ontwikkelingen die spelen op ‘healthy workplace’ gebied. Wij hopen dat u die middag ook aanwezig bent.

Locatie & tijd
Het symposium vindt plaats op 30 november in Groningen bij de Hanzehogeschool Groningen, in en om het Kenniscentrum NoorderRuimte, waar ook het Living Lab is gesitueerd. Het programma is van 13.30 tot 17.00 uur. Aansluitend is er een borrel met volop gelegenheid  elkaar uitgebreid te spreken.

Klik hier om u aan te melden!

De sprekers

Gerard Kemkers

Gerard Kemkers
Gerard Kemkers is een Nederlandse oud-langebaanschaatser en oud-schaatscoach. Als schaatser en als coach heeft hij verscheidene (internationale) medailles gehaald en is in 2006 en 2013 uitgeroepen tot sportcoach van het jaar. Gerard Kemkers is nu projectleider en bouwt samen met FC Groningen een
nieuw Topsport- en Zorgcentrum voor professionele sporters, amateurs en zorg. Ook in dit TopsportZorgcentrum komen kantoormedewerkers te zitten die ook gezond willen werken. Het onderwerp waar Gerard Kemkers over komt spreken tijdens het symposium is het benaderen van kantoorwerkers als topsporters. Wat is link tussen de kantoormedewerker en de topsporter?

Elizabeth Nelson
Elizabeth Nelson is PhD kandidaat bij de Universiteit van Twente waar ze onderzoek doet naar de gezonde werkomgeving, met onder andere het gebruik van activity trackers, circadiaans licht, en groen (lees meer over haar onderzoek in het NRC). Ze schrijft nu een boek over de gezonde werkplek “The Healthy Office Revolution” terwijl ze nog aan het promoveren is. We hopen 30 november alvast een sneak-peak te krijgen in de inhoud van haar boek.

Elizabeth Nelson

Jan Gerard Hoendervanger
Jan Gerard Hoendervanger, projectleider van de Innovatiewerkplaats Healthy Workplace zal tijdens het symposium de eerste onderzoeksresultaten van het project delen met ons. Onderzoek naar de adoptie van zit-sta bureaus, implementatie van ontspanningsruimtes, het binnenklimaat van het Living lab en andere resultaten komen allemaal voorbij.

De Workshops
We weten dat de gezonde werkplek een breed begrip is, dus hebben we zes uiteenlopende workshops gepland die alle interessant zijn. U kunt deze middag o.a. deelnemen aan workshops gericht op binnenklimaat, gezond meubilair, en Quantified Self. Meer informatie over de verschillende workshops ontvangt u binnenkort.

Jan Gerard Hoendervanger

Aanmelding
U kunt zich nu alvast aanmelden voor het Symposium.

Klik hier om u aan te melden!

Graag tot ziens op 30 november!

 

Partners:

Sponsors:

                                            

      AM RED (link naar AMRED)                                        Schäfer Shop (link naar Schäfer shop)        AFM (link naar AFM)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *