Het Living Lab Healthy Workplace heeft een Office Garden!

Binnen de IWP Healthy Workplace hebben twee groepen studenten van Communication & Multimedia Design (CMD) de opdracht gekregen de werkplek socialer en interactiever te maken, met het oog op gezondheid. Het verbinden van medewerkers met elkaar en hen bewuster en actiever maken is de tweede uitdaging binnen de Healthy Workplace. De CMD studenten kregen een open opdracht, zodat ze zelf creatief aan de slag konden en echt een innovatie konden verzinnen en ontwikkelen. Het resultaat mag er zijn! Medewerkers van Kenniscentrum NoorderRuimte (het Living lab) kweken nu hun eigen ‘lunch’ en zetten thee met verse munt uit de “Office Garden, ontwikkeld en geplaatst door de studenten zelf in het Healthy Workplace Living Lab.

Office Garden
Uitgangspunt voor de Office Garden is medewerkers meer met elkaar in contact te brengen en gezonder te laten lunchen. Het is een moestuin binnen de werkplek die wordt verzorgd door de medewerkers zelf. Tijdens de ontwikkeling, hebben de studenten samen met medewerkers overlegd welke groenten en kruiden zij graag willen hebben in de moestuin om hun lunch of thee mee te verrijken. De studenten hebben vervolgens alle materialen aangeschaft (inclusief werkhandschoenen, zaden, en een gieter). Ook hebben zij een Office Garden instructieboekje ontwikkeld over hoe de planten verzorgd kunnen worden, en waarom ze gezond zijn. Er is met opzet gekozen om geen onderhoudsregels van de moestuin op te stellen; medewerkers verdelen zelf de taken en voelen zich gezamenlijk verantwoordelijk voor o.a. het bewateren.

De tuin is inmiddels opgeleverd en is een groot succes onder de medewerkers. De salades worden verrijkt met basilicum, de verse muntthee geeft heerlijke geuren en de broodjes worden belegd met verse tuinkers. Over enkele weken zijn ook de tomaten rijp. De Office Garden staat naast de lunchtafel waardoor hij in de praktijk ook veel gebruikt wordt. Kortom, een groot succes!

De Office garden in het Living lab. de planten en kruiden groeien hard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *